AjiPure L-Cysteina - suplement diety

500mg / 30 kapsułek wegetariańskich

AJINOMOTO jest to japońska firma mająca swoje siedziby w wielu krajach świata i zatrudniająca ponad 25.000 ludzi na całym świecie. Jest to jeden z największych producentów składników żywności i substancji na świecie. Ajinomoto było pionierem w produkcji farmaceutycznej jakości i czystości aminokwasów. Głównym odbiorcą firmy są szpitale i kliniki gdzie jakość, czystość, pewność i zaufanie odgrywają decydującą role w ratowaniu ludzi. Ajinomoto szczyci się ponad 350 patentami i jest liderem w produkcji światowej klasy aminokwasów.

AJIPURE to aminokwasy, które produkowane są w procesie fermentacji przy użyciu naturalnych nie zwierzęcych surowców. Potwierdzona czystość aminokwasów waha się w przedziale 99-100%.

L-Cysteina jest prekursorem glutationu. Prekursor to substancja, która występuje lub tworzy się w pierwszym stadium reakcji lub procesu a następnie przetwarza się w inna substancję.

Glutation to niewielka cząsteczka o zaskakujących właściwościach. Jest tzw. odtrutką dla organizmu, zwiększa ogólną odporność, zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Glutation jest to aminokwas złożony z reszt trzech aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny.

Niska zawartość glutationu upośledza funkcjonowanie wątroby, a w rezultacie sprzyja kumulacji toksyn w organizmie oraz uszkadzaniu komórek i organów.

  1 kapsułka
AjiPure® L-Cysteina 500mg
SKŁADNIKI: AjiPure® L-cysteina, wegetariańska otoczka kapsułki: celuloza, mąka ryżowa, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu.
 
SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
 
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

AjiPure® i logo AjiPure są znakami zastrzeżonymi przez Ajinomoto AminoScience LLC